Transport

Bokning av transport vid ankomst och avresa - Bangkok Airport

Vi hjälper gärna till att boka transport till och från flygplatsen. Ni möts då av en chaufför med ert namn på en skylt vid den så kallade mötesplatsen (meetingpoint) efter att ni passerat tullen. Mötesplatsen är totalt ca 100-200 m lång. Vår chaufför står vid utgång 3 (exit 3). Innan ni kommer till Mae Phim stannar chauffören i Klaeng vid Tesco Lotus, en stor matvarubutik, om ni önskar handla med er saker till boendet. Det tar 15 minuter till Mae Phim från Klaeng. Det brukar vara ett uppskattat stopp.

Transportmedel

Om du vill ta dig runt i närområdet rekommenderar vi att hyra en moppe med eller utan sidovagn. Tänk på att alltid använda hjälm. Polisen gör ibland kontroller och om du inte har hjälm får du böta. Med moppe ges möjlighet att utforska byar och stränder i närområdet. Ett trevligt och mycket uppskattat sätt att se det riktigt genuina Thailand.

Om du vill prova en tur med Tuk Tuk ställer du dig bara vid vägkanten och viftar att den ska stanna. Du tar dig enkelt mellan Klaeng och Ban Phe som är de två närmaste städerna. Det kostar inte mer än ca 20 THB. Det kan vara bra att veta att de slutar att gå omkring kl 18.00 på kvällen.

Att hyra en bil eller minibuss med chaufför för en dag gör det möjligt att se mer av området. Kanske vill ni åka till Rayong eller Pattaya en dag för att shoppa eller besöka något spännande utflyktsmål. Det går även bra att hyra bil under en längre period med eller utan chaufför. Vi hjälper gärna till att förboka om ni vill hyra en längre tid. Kortare utflykter gör ni upp med vår kontaktperson på plats.

Båtar till och från Koh Samet går från Ban Phe. Att ta sig till Koh Samet med båt över en dag brukar vara populärt. Ön är till delar ett naturreservat vilket innebär att du får betala en avgift för att få tillträde. Ön har många fina stränder och små barer som besöks av många olika nationaliteter.

För dig som vill ta en heldag på havet finns möjlighet att boka en båttur över dagen med besök på flera olika öar. Här finns möjlighet att kombinera med stopp på sköldpaddsön, fiske och naturligtvis bad och snorkling. Du kan hyra din egen speed boat eller boka med en av de lite större båtarna som tar mellan 30 – 50 personer. Mer information om turer får du på plats.

Moped finns att hyra

Moped finns att hyra

Moped finns att hyra

Moped med sidovagn