Bra att veta

Vår servicepersonal möter er vid villan/lägenheten när ni anländer. Ni får nycklar och de visar er runt.

De byter sänglinne och handdukar en gång i veckan. Sopor kastar ni vid huvudentrén i Cape Mae Phim området. I Blue Mango finns en särskild miljöstation. Phuphatara har uppmärkta rum för sophanteringen.  

Privata poolerna sköts av ett företag som kommer tre gånger i veckan. De tar kontinuerligt prover för att säkra god vattenkvalitet. Viktig regel är att duscha innan bad i poolen.

Vi har även personal som sköter trädgårdarna.

Alla boenden är utrustade med kaffebryggare. Tips är därför att ta med filter och kaffe hemifrån. Det kan även vara bra att ta med maskindiskmedel då det är svårt att hitta i Mae Phim.

Tvättmaskinen i villorna kan ibland vara svår att hitta. Den står ofta i ett rum under huset eller i ett undanskymt rum. Be personalen visa om ni inte hittar den.

I huset/lägenheten ligger en pärm med tips om utflykter, restauranger, bra frisör, massage m.m. Här finns även bra telefonnummer om något skulle hända under er vistelse.

Sjukvården i Thailand är mycket bra. I närområdet finns enklare mottagningar. Om ni önskar besöka ett sjukhus rekommenderar vi Bangkok Hospital i Rayong. Det tar ca 40 minuter att ta sig dit med bil. För enklare åkommor är ett tips att besöka apoteket eller någon av de mindre sjukvårdsinrättningarna som finns i närområdet. Fråga personalen på plats.

I Thailand köper du vatten på flaska. Köpvatten används i all form av matlagning, sköljning av frukt och grönt samt vid tandborstning. Bra att tänka på då vi inte är van vid den bakterieflora som finns i landet. Samtidigt vill jag påminna om att dricka mycket vatten i värmen.

Vid solens upp- och nedgång kommer myggen. Bra att stänga till huset/lägenheten då för att undvika mygg inomhus. I matvarubutiker finns även en myggdosa att sätta i kontakten.

Vid toalettbesök saknas många gånger papper. Det kan därför vara bra att alltid ha lite extra papper med i väskan på utflykter. Undvik att spola ner papper i toaletten. Lägg papper i den lilla papperskorg som står intill toaletterna för att undvika stopp.

I den lilla staden Ban Phe finns en mycket bra och billig (i förhållande till Sverige) hårfrisörska (IKON). Hon har arbetat i England under många år och pratar därför bra engelska. Information finns i pärmen i villan/lägenheten.

Ni behöver inte någon adapter till elkontakterna i Thailand.

Vi hjälper gärna till att boka transport till och från flygplatsen (Bangkok Airport). Ni möts då av en chaufför med ert namn på en skylt vid den så kallade mötesplatsen (meetingpoint) efter att ni passerat tullen. Mötesplatsen är totalt ca 100-200 m lång. Vår chaufför står vid utgång 3 (exit 3). Innan ni kommer till Mae Phim stannar chauffören i Klaeng vid Tesco Lotus, en stor matvarubutik, om ni önskar handla med er saker till boendet. Det tar 15 minuter till Mae Phim från Klaeng. Det brukar vara ett uppskattat stopp.

Om du vill ta dig runt i närområdet rekommenderar vi att hyra en moppe med eller utan sidovagn. Tänk på att alltid använda hjälm. Polisen gör ibland kontroller och om du inte har hjälm får du böta. Med moppe ges möjlighet att utforska byar och stränder i närområdet. Ett trevligt och mycket uppskattat sätt att se det riktigt genuina Thailand.

Om du vill prova en tur med Tuk Tuk ställer du dig bara vid vägkanten och viftar att den ska stanna. Du tar dig enkelt mellan Klaeng och Ban Phe som är de två närmaste städerna. Det kostar inte mer än ca 20 THB. Det kan vara bra att veta att de slutar att gå omkring kl 18.00 på kvällen.

Att hyra en bil eller minibuss med chaufför för en dag gör det möjligt att se mer av området. Kanske vill ni åka till Rayong eller Pattaya en dag för att shoppa eller besöka något spännande utflyktsmål. Det går även bra att hyra bil under en längre period med eller utan chaufför. Vi hjälper gärna till att förboka om ni vill hyra en längre tid. Kortare utflykter gör ni upp med vår kontaktperson på plats.

Båtar till och från Koh Samet går från Ban Phe. Att ta sig till Koh Samet med båt över en dag brukar vara populärt. Ön är till delar ett naturreservat vilket innebär att du får betala en avgift för att få tillträde. Ön har många fina stränder och små barer som besöks av många olika nationaliteter.

För dig som vill ta en heldag på havet finns möjlighet att boka en båttur över dagen med besök på flera olika öar. Här finns möjlighet att kombinera med stopp på sköldpaddsön, fiske och naturligtvis bad och snorkling. Du kan hyra din egen speed boat eller boka med en av de lite större båtarna som tar mellan 30 – 50 personer. Mer information om turer får du på plats.

Om ni inte bokat er flygresa kan vi rekommendera vår kontakt Marianne Lutz 070-862 28 50.

www.lutztravel.se

Vi brukar be om 10 % av den överenskomna hyran som bokningsavgift. Slutbetalningen betalas senast 30 dagar innan ankomst. Det går bra att betala via swish eller direkt till vårt bankkonto i Sverige. Ni får bekräftelse via mail när vi ser pengarna på kontot.

I hyran ingår trådlöst internet och slutstädning. I villan/lägenheten finns linne och hand-/duschhanddukar som byts ut en gång i veckan. Vi är tacksamma om ni tar med egna strandbadlakan.

Kostnaden för el och vatten tillkommer efter avläsning. Ni får ett mail med information om kostnaden när ni kommer hem. Kostnaden för el och vatten varierar beroende på boende. I lägenheten ligger kostnaden på ca 300 – 500 kr i veckan. I ett hus med tre sovrum och pool ca 700 – 900 kr. Undvik att låta air-condition aggregaten stå och gå i onödan. De drar mycket el. Se även till att lampor släcks på dagtid, särskilt utebelysningen som kan vara lätt att glömma.

Här finns våra boenden